Een aantal kunstenaars organiseert op diverse plekken in Nederland en België een tentoonstelling onder de titel "Mea Vulva/Mooi KUT". De kunstenaars willen de huidige trend bij veel vrouwen en meiden ter discussie stellen om niet tevreden te zijn met hun eigen kut en daarom snel naar het middel van de plastische chirurgie grijpen om maar te voldoen aan het huidige schoonheidsideaal.Ook stellen zij vraagtekens bij het gebruik van woorden als kut, lul en klootzak als scheldwoorden.

Ik doe mee met het schilderij "Mon cher Courbet". Gustave Courbet verzette zich in de 19e eeuw al tegen het toenmalige schoonheidsideaal in de kunst en schilderde vrouwen zoals ze werkelijk waren. Mijn schilderij is gebaseerd op Courbet's schilderij "L'Origine du Monde".

Deelnemende kunstenaars o.a.: Ivo Winnubst, Ellen van Putten, Erik Sok, Sasja Bork, Agnes Frijlink, Marc de Ruiter, Filip Verdick, Mieke van Zundert, Jan van Os, Rian Eijgenhuijsen, Tjarda de Vries, Rosa Verloop, Anneke de Vries, Andrew Zeegers, Jos Akkermans, Caroline Westerhout, Erik Sok en ik.

Zie verder onder exposities. Zie ook www.meavulva.nl